Kitchen Time – Personalizarea si accesorizarea bucatariei tale!


             
   Iti doresti o bucatarie practica, functionala, cu un design adaptat preferintelor tale, in care fiecare obiect sa isi gaseasca perfect locul?

                Amenajarea bucatariei poate fi o adevarata provocare, mai ales, datorita faptului ca de cele mai multe ori este conditionata de numerosi factori precum amplasarea existenta a tevilor, a centralei termice sau a spatiului nu foarte generos…


                Iata cateva idei si informatii care te pot ajuta in crearea bucatariei ideale pentru tine.


1.       Layout-ul bucatariei

                Bucataria – ca si spatiu interior – a fost conceputa pentru gatit…Insa bucataria ,astazi, este mult mai mult de atat. In functie de spatiul de care dispunem, putem combina in bucatarie zonele de gatit, cu zone de servit masa sau chiar de petrecut timp in familie sau cu prietenii.
                Cand vine vorba despre functionalitatea bucatariei , o dispunere practica, in care totul este usor accesibil este esentiala. Insa, dispunerea mobilierului va fi de cele mai multe ori determinata de dimensiunile si forma incaperii.Astfel, in functie de bucataria locuintei tale, poti opta pentru:


-          Bucatarie liniara – Cea mai des intalnita dispunere pentru bucatarii de mici dimensiuni, in care toate conexiunile sunt dispuse pe acelasi perete;  bucataria liniara este o solutie ce se poate dovedi eficienta si pentru cei care doresc sa pastreze un design minimalist, curat al spatiului. Secretul unei bucatari liniare functionale, este amplasarea electrocasnielor mari la distante optime si o accesorizare eficienta.








-  


   Bucataria in “L”Bucataria dispusa pe colt, in forma de “L” , propune o configuratie versatila, indiferent de dimensiunile ei. Crearea deja binecunoascutului “triunghi” al bucatariei este usor de obtinut intr-o dispunere in “L” a bucatariei , ceea ce o face foarte practica si usor utilizabila, asigurand confortul in spatiu. De asemenea, cele doua linii de corpuri, asigura spatii ample pentru o depozitare vasta.





 
-          Bucataria in “U” – O dispunere pe 3 pereti este o alegere potrivita pentru  bucatarii medii si mari. Este o alegere perfecta pentru bucatariile in care spatii pentru depozitare ample, bogate sunt absolut necesare – aceasta configuratie oferind multiple solutii pentru depozitare.




-          Bucatarie cu insula – Probabil cea mai populara dispunere a bucatariei in ultimii ani, daca spatiul permite, este bucataria cu insula. Regasita de cele mai multe ori in locuinte in care zona de zi este open space – insula este atat functionala, cat si o zona de delimitare intre cele doua spatii. Insula – un spatiu multifunctional,  poate oferi spatii ample pentru depozitare, poate deservi ca masa sau pentru gatit si preparat mancarea – daca pozitionam electrocasnicele pe ea.






2.       Asezarea electricasnicelor mari si fluxul in bucatarie
Bucataria, inainte de toate, trebuie sa devina un spatiu functional; iar asezarea mobilierului si a electrocasnicelor, trebuie sa usureze miscarea in bucatarie, si sa minimizeze efortul si distanta intre cele mai importante puncte din aceasta zona.
Cu totii am auzit despre , déjà celebrul, “triunghi de lucru”…Dar ce este de fapt? Si scop are?
In principiu, scopul lui este exact acela de a minimiza distantele , asigurand confortul in bucatarie. “Triunghiul “ se refera la asezarea punctelor cheie – lavoar, combina frigorifica si plita/cuptor – in colturile unui triunghi – pentru a eficientiza fluxurile de circulatie din bucatarie.
In cazul bucatariilor liniare , unde triunghiul va fi “turtit” – este ideal sa pozitionati frigiderul, lavoarul si plita/cuptorul la o distant de minim 45 cm intre ele; dar nu mai mare de 2m.

3.       Accesorizarea bucatariei

Atunci cand luam in calcul realizarea unei bucatarii functionale si organizate – accesorizarea este extreme de importanta. Cu cat bucataria este mai mica, mai compactata – cu atat este mai important sa folosim spatiul la maxim, utilizand accesorii moderne, care ajuta la crearea de spatii pentru depozitare inteligente.
Pentru a iti putea organiza cat mai bine bucataria, fa-ti o lista cu toate obiectele carora trebuie sa le gasesti un loc. In functie de lista – va fi usor sa alegi accesoriile potrivite si sa creezi spatiile necesare depozitarii.
Iata cateva accesorii pe care cu siguranta ar fi bine sa le ai in bucataria ta.
-          Bazele cu sistem de extractie  – sunt ideale pentru depozitarea sticlelor, a uleiului, a condimentelor, etc. Amplasarea lor langa plita este foarte eficienta.
 

-          Sistemele inteligente pentru bazele pe colt ­– Accesul in corpurile amplasate pe colt, cum sunt cele din bucatariile in “L” sau “U” sunt destul de greu accesibile, fara un sistem interior care sa permita accesul facil si complet in interior.


-          Sistemele de extragere completa a sertarelor
-          Sistemele de inchidere “Soft-Closer”
-          Sertare in Sertare – O metoda eficienta de a optimiza spatiul pentru depozitare este utlizarea “sertarelor in sertare”.

-          Suporturi pentru depozitare ­– suporturile pentru depozitarea tacamurilor, farfuriilor, oalelor sau condimentelor – sunt alegerile ideale pentru a avea o bucatarie organizata.



-          Topurile interioare – Blaturile interioare sunt iarasi o modalitate eficienta de optimizare a spatiului.

4.       Iluminatul in bucatarie
Iluminatul in bucatarie, este de cele mai multe ori ultimul aspect luat in calcul , atunci cand ne gandim la amenajarea acesteia. Insa, fara un iluminat corespunzator, bucataria nu va fi atat de eficienta si nici scoasa in evident.
Un iluminat bun in bucatarie trebuie “concentrate” in doua directii – un iluminat general puternic, fara umbre si un iluminat ambiental , ideal pentru a crea  “atmosfera”  si a evidentia designul bucatariei.
Este recomandat sa va uitati la fiecare zona a bucatariei, sa vedeti care sunt activitatile desfasurate  in fiecare dintre acestea, si sa asigurati un iluminat corespunzator. Spre exemplu –in zona mesei / a insulei – puteti opta pentru  un iluminat local – care sa scoata in evidenta mobilierul, in timp ce , in zonele pentru gatit/pregatit mancarea este ideal sa optati pentru un iluminat focalizat.
Pentru a crea un iluminat eficient in acesta zona de gatit, puteti opta pentru sisteme de iluminat integrate in corpurile suspendate.
Iluminatul interior al sertarelor sau a coloanelor este de asemenea o solutie practica – dar si estetica in acelasi timp.









Postări populare

Imagine

New Wall Collection

Imagine

Culori in Trend